Latvijas attīstībai pilnsapulcē akcentē kultūras nozīmi valsts izaugsmē

Partijas Latvijas attīstībai dibināšanas pilnsapulcē tika akcentēta ekonomikas veicināšanas nozīme, norādot arī uz nepieciešamajām pārmaiņām izglītības jomā, veselības aprūpē, tieslietās un akcentējot kultūras nozīmi valsts izaugmē.Viens no partijas dibinātājiem, bijušais Latvijas Nacionālās operas vadītājs Andrejs Žagars pauda, ka ir jāatmet nepamatotā pieticība un jāsaprot – mēs esam kultūras lielvalsts, vēsta LETA. Ne vienmēr valsts lielums atkarīgs no tās iedzīvotāju skaita. Valsts nelielais izmērs nav šķērslis, ja citi zina par šīs valsts kultūru, atpazīst to kā dzimteni spēcīgiem inteliģences un kultūras pārstāvjiem.

Viņš norādīja, mēs esam Eiropas kultūras sastāvdaļa un tās nesēji, tomēr mūsu izpratne par Eiropu un Eiropas Savienību bieži vien apstājas pie jautājumiem par ekonomiku, tirdzniecību, dažādiem fondiem. “Reizēm šķiet, ka latvieši paši līdz galam nespēj noticēt, ka ir nevis kaimiņš vai partneris, bet varenās un bagātās Eiropas sastāvdaļa,” pauda Žagars.

Viņš akcentēja, ka naudas daudzums nenodrošina savstarpēju cieņu un vēlmi sadarboties, jo naudas pavērtās iespējas ir ierobežotas. Globālās konkurences laikmetā vairāk nekā jebkad iepriekš ir svarīgs konkurētspējīgs, moderns valsts tēls.

“Ja mēs turpināsim koncentrēties uz “Eiropas naudas” iegūšanu, nedomājot par tās politikas veidošanu, piedalīšanos diskusijās un sevis pierādīšanu, paliksim mūžīgā lūdzēja lomā. Ja apzināsimies savus talantus, radīsim vidi, kurā tie var uzplaukt un turpināsim pasauli uzrunāt ar izcilībām ne tikai mūzikā, bet arī citās sfērās, būsim cienīti un apbrīnoti,” pauda Žagars.

Partija Latvijas attīstībai ir labēji konservatīva partija, kas apvieno profesionālus un pieredzējušus cilvēkus, kam svarīga stabila un ilgstoša ekonomiskā izaugsme Latvijā, uzsver partijas pārstāvji. Partijas mērķis ir iedzīvotāju labklājība.

“Ticam, ka to varam panākt, atbalstot uzņēmīgus cilvēkus un stiprinot Latvijas uzņēmumus – tikai spēcīgi Latvijas uzņēmēji un konkurētspējīgas ražotnes var nodrošināt labi apmaksātas darbavietas. Ir nepieciešama jauna politikas kvalitāte un izpratne – esam par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību,” uzsver partija.