„Latvijas attīstībai” Eiropas Parlamenta kandidāti viesosies Valmierā

Vizītes laikā politiķi tiksies ar pilsētas domes, Vidzemes slimnīcas un Valmieras mūzikas skolas pārstāvjiem, kā arī apmeklēs “Latvijas Sasniegumu muzeju”.

Pulksten 13:30 Valmieras kultūras namā norisināsies publiska apaļā gada diskusija par aktuālākajiem „Latvijas attīstībai“ piedāvājumiem, uz ko aicināts ikviens valmierietis. Galvenie temati – „Uzņēmīguma un uzņēmējdarbības veicināšana, ražošanas atjaunošana un labi apmaksātu darba vietu radīšana“, “Uz konkurenci un tirgus principiem balstīta moderna veselības aprūpe pēc Nīderlandes modeļa, kas pieejama ikvienam iedzīvotājam” un “Kultūra – mūsu nācijas identitātes, drošības un stabilitātes avots”.

Valmieriešus aicina veidot savu Latvijas Sasniegumu topu

13. un 14. aprīlī pie kultūras centra Rīgas ielā 10 atradīsies „Latvijas Sasniegumu muzejs“, kur ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar vairāk nekā 80 Latvijas valsts sasniegumiem simts gadu ilgā periodā. Muzejā apmeklētāji varēs arī interaktīvi līdzdarboties, balsojot par spilgtākajiem sasniegumiem un mobilajās ierīcēs izmēģinot 3D aplikācijas. Līdz šim muzejs bijis jau 13 Latgales un 4 Vidzemes pilsētās, kuru iedzīvotāji par svarīgākajiem sasniegumiem atzīmējuši neatkarības atgūšanu, zāles gan pret vēzi „Rigvir”, gan zāles sirdsdarbības uzlabošanai „Mildronāts”, Rīgā savulaik ražotie auto un lidmašīnas u.tml.

14. aprīlī pulksten 15:30 pie muzeja plānota iedzīvotāju tikšanās ar Andreju Žagaru, Rihardu Pīku, Einaru Repši, Lieni Cakari un Juri Pūci.

Nākamās EP kandidātu vizīšu vietas –17. aprīlī Limbažos un 22. aprīlī – Siguldā. Pilns Latvijas tūres grafiks – http://bit.ly/LatvijasTure