“Attīstībai/Par!”: ZZS bremzē darbavietu rašanos reģionos

Ņemot vērā zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) pretošanos ārvalstu investīciju ienākšanai Valkā, apvienība “Attīstībai/Par!” norāda, ka ministrs ar šādu rīcību kavē jaunu darbavietu rašanos un ražošanas attīstību. Apvienība pieprasa Dūklava un premjera Māra Kučinska paskaidrojumus, kāpēc tiek bremzēta ražošanas attīstība Latvijas reģionos.

14. maijā plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ir nobremzējis ukraiņu investora vēlmi atvērt rūpnīcu Valkā, kas radītu aptuveni 160 darbavietas un ieguldījumus vismaz 50 miljonus eiro apmērā.

Dūklavs nostājies pret un arī ministrus pārliecinājis pret šādu ieceri, jo, lai izmantotu valsts meža zemi rūpnīcas izveidei un attīstībai, būtu jāgroza likums.

Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” ir neizpratnē, kāpēc valdība investoram nav piedāvājusi citu risinājumu, ja pastāv juridiskas problēmas ar konkrētu zemesgabalu.

Apvienība norāda, ka šāda rīcība apliecina, ka ražošanas attīstība ir ZZS un valdības prioritāte tikai uz papīra. Brīdī, kad uzrodas reāls investors, investīcijas netiek atbalstītas, bet faktiski tiek pat kavētas. Tādējādi tiek kavētas arī jaunu darbavietu rašanās reģionos, kur tās ir īpaši nepieciešamas.

Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce: “Šī nav pirmā reize, kad Dūklavs un ZZS ir ar rīcību pierādījuši, ka tiem Latvijas izaugsme un Latvijas iedzīvotāju labklājība ir vienaldzīga. Taču “nogriezt” investoru vēlmi ieguldīt Latvijā, lai iedzīvotājiem reģionos nodrošinātu darba vietas, ir kaut kas nedzirdēts. Dūklavam derētu kādu reizi iziet no sava kabineta Rīgā, lai saprastu, cik grūti cilvēkiem reģionos ir atrast darbu. Aicinām Dūklavu un premjeru Māri Kučinski nekavējoties sniegt skaidrojumu, kāpēc viņi bremzē ieguldījumus ražošanas attīstībā Latvijas reģionos.”