Artūrs Toms Plešs: Latvijai jakļūst par klimatneitrālu, patiesi zaļu un digitālu valsti.

Esmu ārkārtīgi pateicīgs par atbalstu, ko pēdējo nedēļu laikā esmu saņēmis no kolēģiem, līdzcilvēkiem un cīņubiedriem, un Saeimas šodienas lēmums atbalstīt manu kandidatūru vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam ir īpašs gods un uzticības garants. Nešaubīgi varu teikt, ka ar lielāko rūpību, vērību un cieņu pildīšu sev uzticētos pienākumus.

Tai pat laikā, es neceru, ka darbs būs viegls. Es zinu, ka tas būs arvien jaunu izaicinājumu pilns, taču vienlaikus es apzinos, ka tieši to piņķerīgāko uzdevumu atrisināšana nereti sniedz īpašu gandarījumu. It sevišķi, ja runa ir par mūsu visu labklājību, labsajūtu un tiesībām uz cieņpilnu dzīvi. Allaž esmu iestājies par mūsdienīgu, videi draudzīgu un iekļaujošu politiku, kas strādā ikviena cilvēka labā, tādēļ:

“Nu jāturpina darbs pie laikmetam atbilstošas, jaudīgas un vienmērīgas izaugsmes veicināšanas ne vairs Saeimas ēkā, bet izpildvaras gaiteņos.” 

Galvenokārt jāpabeidz ilgi lolotais Administratīvi teritoriālās reformas ieviešanas process, kas ļaus nodrošināt līdzvērtīgus un kvalitatīvākus pakalpojumus iedzīvotājiem neatkarīgi no viņu dzīvesvietas. Reformas pamatā ir uzstādījums radīt tādu augsni, kas pašvaldībām dos iespēju sasniegt jaunu ekonomisko jaudu, vienlaikus mazinot reģionālo nevienlīdzību un ienākumu atšķirības. Tāpat esmu apņēmies uzraudzīt visaptverošas un iedzīvotājiem pieejamas depozīta sistēmas ieviešanu, lai katrs Latvijas iedzīvotājs varētu dot savu artavu zaļākas nākotnes veidošanā. Esmu lepns par līdz šim paveikto, un prieks, ka sistēmas “palaišana” vairs nav aiz kalniem: tā sāks darboties 2022. gadā.

Tāpat vēlos uzsvērt, ka darbs pie vides aizsardzības nekad nebeidzas, tādēļ esmu apņēmības pilns cīnīties par Latvijas iedzīvotāju tiesībām uz dzīvi videi draudzīgā valstī. Priekšā darbs pie nolietoto riepu kalnu mazināšanas, pie vienreizlietojamās plastmasas izmantošanas ierobežošanas mazumtirdzniecībā un pie bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas, vienlaikus gādājot par iespējām, ko zaļais kurss paver ekonomikas attīstībai un jaunu nozaru radīšanai. Šī ir mūsu iespēja transformēt ekonomiku tā, lai tā sniedz devumu ikvienam iedzīvotājam un kalpo par dzinējspēku tautsaimniecībai. Latvijai jakļūst par klimatneitrālu, patiesi zaļu un digitālu valsti.

“Vienaikus mums jāapņemas nākamo paaudžu rokās nododot tīru, nesamaitātu un cilvēkam draudzīgu vidi.” 

Jā, esmu kļuvis par pirmo ministru, kas pēc neatkarības atgūšanas dzimis brīvā Latvijā. Tas, protams, nav nopelns, bet gan drīzāk simbolisks mandāts tam, ka politikā— gan Latvijā, gan citviet pasaulē—jauneklīga enerģija un laikmetīga pieeja mūslaiku izaicinājumu risināšanā ir ne vien gaidīta, bet arī nepieciešama. 

Kolēģi mani pazīst kā komandas spēlētāju; kā cilvēku, kas septiņreiz nomēra pirms griež; kas uzticas zinātnei, ekspertu viedoklim un kompetentiem nozaru pārstāvjiem, kas ar savām zināšanām un pieredzi apliecinājuši sava vārda drošticamību.

Es esmu atvērts komunikācijai, es protu sarunāties un protu sadzirdēt; līdz šim esmu strādājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāra postenī un pierādījis sevi kā prasmīgu amata pratēju, tādēļ esmu pārliecināts, ka, arī vadot ministriju, mums izdosies sasniegt iecerētos mērķus, īstenot neizsapņotos sapņus un būtiski uzlabot visu Latvijas iedzīvotāju dzīvi. 

Turpināsim jau uzsākto kursu un kopā veiksim jaunus pagriezienus, lai valsts turpinātu virzīties pa attīstības ceļu! 

Tev varētu vēl patikt