“Latvijas attīstībai” un “Latgales partija” paraksta memorandu par startu vienā sarakstā 14. Saeimas vēlēšanās

Partiju “Latvijas attīstībai” un “Latgales partijas” sadarbības memorands

Ar mērķi spēcināt Latvijas reģionus, nodrošināt reģionālo pārstāvniecību nacionālā līmenī un veidot mērķtiecīgu politiku Latvijas nacionālai, ekonomiskai un sociālai drošībai, partijas “Latvijas attīstībai” un “Latgales partija” kopā slēdz šo sadarbības memorandu, izvirzot sekojošas prioritātes.

  1. Latvijas drošības stiprināšana – ar drošību saprotot kā aizsardzības spēju palielināšanu, tā iekšlietu struktūru stiprināšanu un efektīvu civilo aizsardzību, veidojot vienotu labi koordinētu tīklu, kas droši kopā darbojas ne vien ārēju apdraudējumu gadījumā, bet arī dabas kataklizmu un citu krīzes situāciju risināšanā.
  2. Mērķēti stiprināti reģioni – atbalstot ražošanas un pakalpojumu attīstīšanu reģionos – Latgalē palielinot Latgales SEZ potenciālu uzņemējdarbības atbalstam, audzējot Latvijas pašapgādes un eksporta spējas, vienlaikus īstenojot apjomīgu un reālistisku mājokļu programmu reģionos, radot plašākas mājokļu kreditēšanas iespējas, mazinot iedzīvotāju aizplūšanu.
  3. Palielināti pašvaldību ieņēmumi – tikai stipras un ilgtermiņā ekonomiski stabilas pašvaldības spēj attīstīt savu teritoriju, sniedzot iedzīvotājiem mērķētus, mūsdienīgus, ērtus pakalpojumus.
  4. Sakārtota ceļu infrastruktūra – palielinot un nodrošinot ilgtspējīgu finansējumu ceļu, tajā skaitā tranzītceļu, infrastrūktūras sakārtošanai un pilnveidošanai.
  5. Stabila un caurredzama nodokļu politika – radīt skaidru, vienkāršotu nodokļu sistēmu, kas ir konkrētspējīga visā Baltijas mērogā, piesaistot aizvien vairāk investīciju nacionālā un reģionālā līmenī.
  6. Līdzsvarots tiesiskums – pilnveidojot sodu politikas īstenošanu, piemērojot bargākus sodus par noziegumiem, kas vērsti pret valsti, cilvēka veselību, dzīvību. Par citiem pārkāpumiem, arī administratīviem, vairāk piemērot sabiedriski derīgos darbus un alternatīvos soda veidus, nodrošinot resocializāciju sabiedrībā.

Mēs strādāsim kopā, veidojot un attīstot spēcīgus reģionus un pilsētas, stiprinot saikni starp tiem, balstoties mērķtiecīgā politikā un sadarbībā – nevis vārdos, bet darbos.

“Latgales partija” un “Latvijas attīstībai” = Droši kopā!

Jānis Lāčplēsis
Artūrs Toms Plešs

Rīgā, 2022. gada 6.jūlijā

Tev varētu vēl patikt