“Latvijas attīstībai” izvirza mērķus pašvaldību vēlēšanām

Vakar, 20.septembrī, Stāmerienas pilī, Gulbenes novadā notikušajā konventā partija “Latvijas attīstībai” uzsāka oficiālu gatavošanos nākamgad jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Partija plāno startēt ne mazāk kā 28 pašvaldībās un ievēlēt ievērojami vairāk pašvaldību deputātus nekā patlaban.

Savās uzrunās par situāciju valstī partijas līderi asi kritizēja Evikas Siliņas vadīto valdību, atzīstot, ka esošā vara nezina, kur vest valsti, kā iemeslu valdības bezatbildībai minot premjerministres un pārējo koalīcijas politiķu nekompetenci. Politiķi uzsvēra, ka valstij nepieciešama mērķtiecīga attīstība, investīcijas reģionos un Rīgas starptautiskā konkurētspējā.

Eiropas Parlamenta deputāts, līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs: “Pēdējie mēneši parādījuši pašreizējās valdības nespēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī birokrātisku procesu prevalēšanu pār nepieciešamām reformām. To apliecina, piemēram, “Rail Baltica” projekts, kur šobrīd nav ne naudas, ne arī izpratnes, kā šo dzelzceļa līniju vispār pabeigt, turklāt neviens ne par ko nav atbildīgs. Neizprotams ir arī mūsu nacionālās aviokompānijas “Air Baltic” stāsts, kur valdība bez lieliem paskaidrojumiem norakstīja pusmiljardu eiro nodokļu maksātāju naudas. Tāpat arī nesen Latvijas teritorijā ielidojušais Krievijas drons, par kuru neviens politiķis šajā valstī neatbild – tikai atsaucas uz dažādām birokrātiskām procedūrām, tādējādi graujot cilvēku uzticība Latvijas aizsardzības spējām. Visi šie gadījumi diezgan spilgti apliecina to, kāpēc Latvijas politikā ir nepieciešama partija “Latvijas attīstībai” – par pragmatisku, uz nākotni vērstu un uz reformām spējīgu valsts pārvaldi visos līmeņos.”

“Mūsu partijai šīs ir īpaši svarīgas vēlēšanas,” uzrunājot biedrus atzina līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce. “Mums ir stipra pārstāvniecība visos Latvijas reģionos, politiski spēcīgi, enerģiski lokālās politikas līderi, komandas ar lielām ambīcijām – pārvērst savas pilsētas un novadus par īstām attīstības teritorijām. Attīstības teritorijām gan ar mazo, gan ar lielo “A”. “Latvijas attīstībai” ir rīcības partija, mūsu deputātus vajag pašvaldībām. Bez mums draud stagnācija, tāda pati stagnācija, kādu šobrīd redzam nacionālā līmenī, kur mēs neesam pārstāvēti un pie varas ir cilvēki, kuri ne zina, ne prot, kuri neko nevar un, ja dara, tad tikai šķērsām”.

Līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks: “Latvijas valsts patlaban atrodas diezgan tālu no mērķtiecīgas politikas. Turpinām atražot paši sevi, padomju laiku birokrātiju un klāt nākušos Eiropas noteikumus. Taču labklājība proporcionāli birokrātiskajiem procesiem nepieaug. Atpaliekam no Igaunijas un Lietuvas. Tātad par mērķtiecīgu šo politiku nenosauksi. Mums ir dota iespēja vēlēšanās pierādīt, ka spējam domāt kolektīvās interesēs un jēgpilni, ka spējam atbrīvot no birokrātijas važām, ko pašreizējā valdība uzlikusi. Lai pēc mums kaut kas paliek. Ar melno dokumentu mapi dronu nenotrieks un “Rail Baltica” neuzcels.”
Partijas valdes loceklis, Rīgas nodaļas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis: “Pirms 15 gadiem “Vienotība” no “oligarhu valdībām” mantoja valsti, kas pēc daudziem attīstības radītājiem ieņēma vienu no pēdējam vietām Eiropā. Šodien ir skaidrs, ka “Vienotības posms” šajā bilde neko īsti nav mainījis. Varbūt pievienojis vēl atpalicību arī no Lietuvas. Tas nav kaut kas, par ko mums vajadzētu priecāties. Mums jābūt gataviem – ja vēlētājs atkal dos mums uzticības kredītu – pierādīt, ka mēs varam labāk. Ka Latvija var labāk!”

“Latvijas attīstībai” ar 78 deputātiem ir pārstāvēta 23 pašvaldībās. Partijai ir 17 reģionālās vienības un jauniešu nodaļa.

Tev varētu vēl patikt