Viesturs Zeps atkārtoti ievēlēts par “Latvijas attīstībai” konventa vadītāju

Partijas “Latvijas attīstībai” konventā par tā vadītāju šodien atkārtoti tika ievēlēts Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps.

“Latvijas attīstībai” deputāti šodien tikās konventā, kur pārrunāja gan gatavošanos Eiropas Parlamenta vēlēšanām, gan vēlēja konventa vadītāju nākamajiem diviem gadiem, pirms tam uzklausot, kas paveikts līdz šim.

Konventa vadītāja pienākumus turpinās pildīt Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps, kurš klātesošajiem uzsvēra, ka jau tuvākajā nākotnē šo partijas institūciju sagaida svarīgi uzdevumi.

“Esam jaunā vēlēšanu ciklā – tuvojas Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanas, un pēc tam arī Saeimas vēlēšanas. Šobrīd neredzam pārdomātu valsts politiku gandrīz nevienā no valsts attīstībai svarīgām nozarēm – nedz ekonomikā, nedz izglītībā, nedz citās jomās. Politikas ciklā pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām nozīmīgu darba apjomu būs nepieciešams investēt tieši pašvaldību vēlēšanu kampaņās, kad būs svarīgi veidot reālas priekšvēlēšanu programmas pašvaldībās, kas vēlāk veidos pamatus parlamenta vēlēšanu programmai. “Latvijas attīstībai” vēlēšanu programmas vienmēr augsti vērtējuši gan politikas eksperti, gan dažādu nozaru pārstāvji, uzsverot, ka tās ir konsekventas un nav atrautas no reālās dzīves un tā brīža apstākļiem. Viens no Konventa uzdevumiem, būs nodrošināt, lai pašvaldību un Saeimas vēlēšanu programmām ir vienoti mērķi, jo, tikai darbojoties sinhroni, iespējams panākt attīstību,” nākotnes darba uzdevumus iezīmē Zeps.

Konventa ikdienas darbā tiek izmantotas dažādas metodes – darba grupās analizēti pašvaldību politikas aspekti, organizēti semināri un diskusijas par valsts ekonomikai un drošībai nozīmīgām tēmām. 

Par jaunas partijas institūcijas – Konventa – izveidošanu biedri lēma “Latvijas attīstībai” kongresā 2021. gadā. Tā joprojām ir jauna partijas organizatoriskā struktūra, kuras galvenais mērķis ir nodrošināt plašāku partijas biedru iesaisti Kongresu starplaikā, vienlaikus nodrošinot platformu biedru iesaistei politikas iniciatīvu izstrādē un īstenošanā. Nepieciešamība pēc šāda formāta sapulcēm radās pēc pašvaldību vēlēšanām, kur “Latvijas attīstībai” pārstāvošie saraksti ieguva plašu pārstāvniecību visā Latvijā. Konventa fokuss pirmo divu darbības gadu laikā gan nav bijusi tikai pašvaldību politika, ir analizēti virkne jautājumu, kas bijuši aktuāli Latvijai un partijas aktīvajiem politiķiem nodaļās.

Tev varētu vēl patikt